10 Βιβλία ασκήσεων που προετοιμάζουν τα νήπια για το δημοτικό

Posted by Fanis 10/11/2020 0 Comment(s)

Η Α' Δημοτικού αποτελεί μία τάξη ορόσημο για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν στήν πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά, με τήν έναρξη της πρώτης σχολικής χρονιάς, είναι πολλοί σημαντικές και αποκτούν, παράλληλα, τις βάσεις για την μετέπειτα μαθησιακή τους πορεία. Αρκετά παιδιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο νέο σχολικό περιβάλλον και να ανταποκριθούν στο απαιτητικό πρόγραμμα διδασκαλίας. Επομένος, είναι σημαντικό να έχετε προετοιμάσει το παιδί σας κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να κατακτήσει πλήρως τις πρώτες βασικές γνώσεις.

 

Στο CleverBooks σας προτείνουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή βιβλία ασκήσεων για νήπια τα οποία θα βοηθήσουν το παιδί σας να ανακαλύψει βασικές έννοιες μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να εισάγουν το παιδί στη διαδικασία παραγωγής γραπτού λόγου και την εκμάθηση των βασικών πράξεων των μαθηματικών προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.

 

 Έτοιμοι για το δημοτικό σχολείο!

 

Φύλλα εργασίας με διαθεματικές δραστηριότητες, με τις οποίες ελέγχεται η σχολική ετοιμότητα των παιδιών που τελειώνουν το νηπιαγωγείο, δηλαδή η κατάκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για να αντεπεξέλθει ο μαθητής στις απαιτήσεις της Α΄ Δημοτικού.

 

Μαθαίνω στο νηπιαγωγείο Γλώσσα Α΄τεύχος

 

Μαθαίνω στο νηπιαγωγείο Μαθηματικά τεύχος 1

 

Η νέα σειρά βιβλίων του iscool με εργασίες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο και την προετοιμασία για την Α' Δημοτικού.


Μεγαλώνω-Μαθαίνω-Αλλάζω (5-6 ετών)

 

Μοιραστείτε με το παιδί σας ευχάριστες και δημιουργικές ώρες,
απολαύστε τη χαρά της μάθησης και του παιχνιδιού!

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης, περιλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών 5-6 ετών και τα βοηθούν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους χωρίς πίεση και άγχος. Παράλληλα με την κατάκτηση του μαθησιακού στόχου, δίνεται η δυνατότητα για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με κατάλληλες ασκήσεις που επιτρέπουν στα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να βρουν την ψυχική ισορροπία.
Κάθε δραστηριότητα συνοδεύεται από συμβουλές για τους γονείς, ώστε να παρέχουν τη σωστή καθοδήγηση αλλά κυρίως τη θετική ενίσχυση που χρειάζεται κάθε παιδί για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να διαμορφώσει υγιή προσωπικότητα.
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

 

Γίνε ξεφτέρι και το καλοκαίρι

 

Έλα να περάσουμε μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές! Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις
χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθες στο Νηπιαγωγείο, θα ακονίσεις
το μυαλό σου και θα διασκεδάσεις.
Το βιβλίο Γίνε ξεφτέρι και το καλοκαίρι, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή,
είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και
περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το παιδί:
Να αποκτήσει γνώσεις για το περιβάλλον
Να εξασκηθεί στα γράμματα, στους αριθμούς, στην ανάγνωση και στη γραφή
Να αναπτύξει τις δεξιότητες και την παρατηρητικότητά του
Να διασκεδάσει! 

 

Το πρώτο μου βιβλίο για τη γραφή με - 124 ασκήσεις προγραφής

 

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά τεσσάρων χρόνων που ακολουθούν πρόγραμμα προσχολικής αγωγής. Περιλαμβάνει ποικίλες ασκήσεις προγραφής που ανταποκρίνονται στις αντιληπτικές και γραφοκινητικές ανάγκες αυτής της ηλικίας. Οι ασκήσεις αυτές διακρίνονται από ακρίβεια και μεθοδικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, διαθέτουν ευχάριστο και παιγνιώδη χαρακτήρα.

 

Α-Β 1-2 Προετοιμάζομαι για το δημοτικό

 


Η Α΄ Δημοτικού αποτελεί ορόσημο στη ζωή κάθε παιδιού, καθώς σ’ αυτή την χρονική στιγμή χτίζονται οι βάσεις της μετέπειτα μαθητικής του ζωής. Το βιβλίο αυτό, το οποίο βασίζεται στη διδακτέα ύλη της Α΄ Δημοτικού, προετοιμάζει το παιδί για το Δημοτικό Σχολείο, με στόχο την ομαλή συμμετοχή του στη διαδικασία παραγωγής του γραπτού λόγου και την εκμάθηση των βασικών πράξεων των μαθηματικών, ώστε να διαμορφώσει στάσεις για την άμεση προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος.

 

Άμπρα, Κατάμπρα

 


Διαθεματικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης με τη μορφή φύλλων εργασίας: λεκτικά παιχνίδια, μικρές ιστορίες και ποιήματα με δραστηριότητες επεξεργασίας των κειμένων αυτών που στοχεύουν στον εμπλουτισμό του προφορικού λόγου και την γνωριμία με διαφορετικές εκδοχές του γραπτού λόγου.

 

Μοντεσσόρι – Το πρώτο μου βιβλίο για τους αριθμούς

 

Ακολουθώντας τις αρχές της Μεθόδου Μοντεσσόρι, αυτό το βιβλίο προσφέρει ασκήσεις και παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλλιεργούν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών παιδιών. Οι διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες του βιβλίου αποτελούν τον πιο ιδανικό  τρόπο για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου της αριθμητικής και των Μαθηματικών!

 


Πάμε διακοπές για παιδιά που τελείωσαν το νηπιαγωγείο

 

Το Πάµε Διακοπές για παιδιά που τελείωσαν το Νηπιαγωγείο είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο που έχει στόχο να συντροφεύσει τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με διαθεµατικές δραστηριότητες βασισµένες στα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράµµατα Σπουδών και εξαιρετική εικονογράφηση, τα παιδιά:

  • εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους
  • πειραματίζονται με την ανάγνωση και τη γραφή
  • κάνουν μετρήσεις και ομαδοποιήσεις
  • ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά ζητήματα
  • καλλιεργούν τη φαντασία τους
  • προετοιμάζονται για την Α' Δημοτικού με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο