Παιδικά βιβλία για την εκπαίδευση της τουαλέτας

Posted by Fanis 21/05/2021 0 Comment(s) Προτάσεις βιβλίων,

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

 

Η εκπαίδευση της τουαλέτας μπορεί να αποβεί μία ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση για ένα μικρό παιδί και τους γονείς του. Αποτελεί μία διαδικασία που, αν οι γονείς δεν την χειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα άγχους και απογοήτευσης στο παιδί. Ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να  προετοιμάσετε το παιδί σας κατάλληλα, είναι η ανάγνωση μίας ιστορίας μέσα από παιδικά βιβλία που μιλούν για το κόψιμο της πάνας, το γιογιό και την τουαλέτα λίγο καιρό προτού αρχίσετε την εκπαίδευση.

 

Τα βιβλία αυτά περιέχουν, κυρίως, μικρές ιστορίες με λιτό και κατανοητό κείμενο που βοηθούν στην εξοικείωση των παιδιών με τη χρήση του γιογιό και της τουαλέτας. Επίσης, τα παιδιά συνήθως ταυτίζονται με τους ήρωες των βιβλίων, πράγμα το οποίο λειτουργεί θετικά στην αυτοπεποίθηση τους, διότι νιώθουν πως δεν είναι μόνα τους σε αυτή την προσπάθεια.

 

Το CleverBooks σας προτείνει μερικά από τα πιο διασκεδαστικά παιδικά βιβλία που θα ωθήσουν τα παιδιά να αποχωριστούν την πάνα όσο πιο γρήγορα γίνεται!

 

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΝΕΣ

 

Ο Σέργιος είναι πλέον ολόκληρο αγόρι και πρέπει να σταματήσει να φορά πάνες. Από εδώ και στο εξής, θα μάθει να επισκέπτεται την τουαλέτα και να χρησιμοποιεί το γιογιό... Δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά η παρέα θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει να υπερνικήσει και αυτήν την πρόκληση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:
Μια διασκεδαστική ιστορία με τα τέσσερα μέλη της «Μικρής συμμορίας».
Καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο το παιδί πρέπει να βρει το λούτρινο αρκουδάκι σε κάθε εικόνα.
Την έκδοση συμπληρώνει αναλυτικός οδηγός για τους γονείς με συμβουλές, κόλπα και συστάσεις.

                                                                                          

 

Η ΜΙΚΡΗ ΒΙΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΓΙΟ

 

 

 

Ένα μικρό, τρυφερό παραμυθάκι που διαβάζεται γλυκά, όπως ένα τραγουδάκι!

Η μικρή μας βίδρα με απορία το γιογιό κοιτά και να μην το χρησιμοποιήσει επίμονα ζητά!

 

Ποιος θα της εξηγήσει με λόγια απλά πως την πάνα θα πρέπει να πάψει να φορά;

 

ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ

 

Όλα άρχισαν μέσα στη νύχτα…

Το καναρίνι πετάχτηκε από τον ύπνο του, γιατί είχε κάνει πιπί στη φωλιά του.

Κι ένα καναρίνι, ακόμα και τοσοδούλικο, μπορεί να κάνει μια λίμνη από πιπί!

Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί;

Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.

Ξεκαρδιστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί.

 

 

ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ: ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΑΝΕΣ!

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ: ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΑΝΕΣ!

 

Έφτασε η μεγάλη ώρα, πέταξε τις πάνες τώρα! Χτύπα παλαμάκια και φόρεσε βρακάκια! Δεν είσαι πια μωρό, έλα πάμε στο γιογιό! Μέσα από διασκεδαστικές εικόνες, κρυμμένους ήχους και αστείες ερωτήσεις, αυτά τα βιβλία βοηθούν τα μικρά παιδιά να πετάξουν τις πάνες και να φορέσουν βρακάκια. Τα έξυπνα στιχάκια διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά. Οι κρυμμένες εικόνες με τους χαρούμενους ήχους τα ενθαρρύνουν να αποχωριστούν πιο εύκολα τις πάνες.

 

 

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ''ΤΟΥΑΛΕΤΙΝΟΣ''

 

 

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που δυσκολεύονται ή αρνούνται να πάνε στην τουαλέτα.

Μέσα από την ιστορία μας, ευελπιστούμε να αγγίξουμε τις ανησυχίες-φοβίες των μικρών παιδιών και να ενθαρρύνουμε τους γονείς στην προσπάθειά τους για αυτή την μετάβαση.

 

ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ...ΓΙΟΓΙΟ!

 

 

Έχεις μεγαλώσει πια και είναι ώρα να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το γιογιό σου. ∆εν είναι καθόλου δύσκολο! Το πιγκουινάκι αναλαμβάνει να σου δείξει ό,τι χρειάζεσαι, οπότε πάτησε το κουμπί και διάβασε όσα έχει να σου πει! Θα τα καταφέρεις!

 

Ο ΤΙΛΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΙΟΓΙΟ

 

 

Δεν είναι εύκολο να βγάλεις την πάνα και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το γιογιό! Ο Τιλού προσπαθεί αλλά δεν γίνεται τίποτα… Ώσπου η μαμά κι ο μπαμπάς έχουν μια ιδέα. Θα τα καταφέρει τώρα το μπλε λυκάκι;

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΙΟΓΙΟ!

 

 

 

Πείτε αντίο στην πάνα με αυτό το φανταστικό βιβλίο!

Τα ρυθμικά στιχάκια και οι όμορφες εικόνες αυτού του διασκεδαστικού οδηγού θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού και θα το προετοιμάσουν στη χρήση του γιογιό.

Επιπλέον, βρείτε χρήσιμες συμβουλές για ευκολότερη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό και στην τουαλέτα από την ειδικό Αμάντα Τζένερ.

 

Ο ΤΙΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΙΟΓΙΟ

 

Ένα βιβλίο με απλό και κατανοητό κείμενο όπου στο τέλος του θα βρείτε διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

 

ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΟΥ!

 

Το βιβλίο περιέχει την ιστορία μίας πριγκίπισσας που μαθαίνει να χρησιμοποιεί το γιογιό. Αποτελεί μία καλή επιλογή για παιδιά που τώρα ξεκίνησαν να μαθαίνου πώς να χρησιμοποιούν το γιογιό και να πηγαίνουν μόνα τους τουαλέτα. Ένα βιβλίο με έντονη εικονογράφηση, πολύ χιούμορ και χαρακτήρες με τους οποίους το παιδί σας θα ταυτιστεί.

 

ΑΝΤΙΟ, ΠΑΝΑ!

 

Ιδανικό βιβλίο για παιδιά που κάνουν τις πρώτες τους προσπάθειες για να αποχωριστούν την πάνα, με όμορφη εικονογράφηση, σκληρές σελίδες και αυτοκόλλητα που σίγουρα θα κινήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού.

 

ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

 

Η μικρή Αρετή πηγαίνει για διακοπές στη γιαγιά της, στο Καρπενήσι. Η γιαγιά Αρετή το ’χει βάλει σκοπό να μάθει στην εγγονή της να χρησιμοποιεί το γιογιό. Και όλα φαίνεται να συμμαχούν μαζί της: τα ωραία παραμύθια, τα γουστόζικα βρακάκια, τα φρέσκο ψημένα κουλουράκια, οι ιστορίες από τα παλιά, ακόμα και τα παιχνιδιάρικα σαλιγκαράκια!

 

ΤΙΚ ΚΑΙ ΤΕΛΑ: Η ΛΙΜΝΟΥΛΑ

 

Ένα χαριτωμένο βιβλίο που αναφέρεται στις μικρές λιμνούλες που σχηματίζονται όταν ξεχνάμε να πάμε τουαλέτα! Μία κατάσταση που λίγο πολύ την αντιμετωπίζουν όλα τα μικρά παιδιά πράγμα για το οποίο δεν χρειάζεται να ντρέπονται.