8 Υπέροχα παραμύθια για... καληνύχτα!

Posted by Fanis 10/07/2021 0 Comment(s) Προτάσεις βιβλίων,

8  Υπέροχα παραμύθια για… καληνύχτα !

 

Μία από τις ομορφότερες στιγμές που μπορεί να έχει ένας γονιός με το παιδί του είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν τον ύπνο. Διαβάζοντας στο παιδί σας ένα παραμύθι λίγο πριν κοιμηθεί θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί από την ένταση της καθημερινότητας προσφέροντάς του ένα ήρεμο ύπνο.

 

 

Το Cleverbooks.gr σας προτείνει μερικά υπέροχα βιβλία για να χαλαρώσετε μαζί με το παιδί σας, πριν να πείτε καληνύχτα!

 

Ευχές για όνειρα γλυκά

 

 

«Το βραδάκι, πριν γλυκά να κοιμηθείς,

κάτι ωραίο μυστικά να ευχηθείς,

τ’ όνειρό σου καραβάκι θα γενεί

κι η ευχή σου ίσως βγει αληθινή!»

 

Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά:

• Συσφίγγουν τις σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

• Αναπτύσσουν το αίσθημα της ασφάλειας.

• Αναγνωρίζουν την ανιδιοτελή αγάπη.

 

Μία αγκαλιά ακόμα

 

 

Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το ποντικάκι δεν θέλει να κοιµηθεί. Θέλει ακόµα µια ιστορία, ακόµα ένα νανούρισµα, ακόµα µια αγκαλιά. Όλο κάτι ακόµα, για να αργήσει η ώρα του ύπνου. ∆ιάβασε όλα όσα κάνει η µαµά ποντικίνα για να κοιµίσει το ποντικάκι της και να το βοηθήσει να έχει όνειρα γλυκά.

 

Το αρκουδάκι πάει για ύπνο                               Καληνύχτα μικρό μου χταπόδι

 

                                                                                                           

 

Με την σειρά βιβλίων απο τις εκδόσεις Σαββάλας "Δείτε με πώς μεγαλώνω" τα παιδιά : • Μαθαίνουν  τους κανόνες υγιεινής. • Προετοιμάζονται για νέες εμπειρίες. • Μπαίνουν στη διαδικασία του ύπνου. • Καλλιεργούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες

 

Η πριγκίπισσα που δέν μπορούσε να κοιμηθεί

 

 

 

Ακόμα και οι πριγκίπισσες πρέπει το βράδυ να πηγαίνουν για ύπνο. Τι γίνεται όμως αν μια μικρή πριγκίπισσα δεν μπορεί να κοιμηθεί; Ευτυχώς, όλοι στο παλάτι, αλλά και σε ολόκληρο το βασίλειο, σπεύδουν να βοηθήσουν, δοκιμάζοντας κάθε λογής κόλπα: τραγουδούν νανουρίσματα, της διαβάζουν παραμύθια, μετράνε προβατάκια. Τίποτα δεν πιάνει όμως. Πώς στο καλό θα μπορέσει να ξεκουραστεί η μικρή πριγκίπισσα;

Ένα απολαυστικό παραμύθι για τις δυσκολίες του ύπνου, που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους, αλλά και που έχει φτιαχτεί από μικρούς και μεγάλους: Στην υπέροχη εικονογράφηση της συγγραφέα έχουν συμπεριληφθεί και ζωγραφιές της κορούλας της Λουίζ. Το μαγικό αποτέλεσμα; Ένα ξεχωριστό βιβλίο καληνύχτας, για παιδιά από 4 ετών και για όλους όσοι λατρεύουν τα μαγευτικά παραμύθια.

 

Ιστορίες για παραμυθένια όνειρα

 

 

 

Μια µοναδική ανθολογία µε 25 µαγικές ιστορίες και υπέροχη εικονογράφηση για ταξίδια σε παραµυθένιους κόσµους. Κλασικά παραµύθια διασκευασµένα για βραδινή ανάγνωση πριν από τον ύπνο. Διαβάστε και γεµίστε τα όνειρά σας µε ξωτικά και νεράιδες, ήρωες και δράκους, σεληνόφως και µαγεία...

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

 

Καληνύχτα, Άλφονς!

 

 

 

 

Ο Άλφονς μερικές φορές είναι ζωηρός κι άλλες ήσυχος. Απόψε είναι ζωηρός επειδή δεν θέλει να κοιμηθεί. «Μπαμπά, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;» τον παρακαλεί.
Ο Άλφονς θεωρείται σήμερα κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση το 1972, έχουν
εκδοθεί περίπου 30 ιστορίες του Άλφονς. Συχνά πρόκειται για μικρά καθημερινά επεισόδια, όπου το παιδί αντιμετωπίζεται πάντα με σοβαρότητα. Το χιούμορ και η φαντασία αποτελούν βασικά συστατικά των ιστοριών της Bergström.

Ο Άλφονς έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και συνεχώς τυπώνονται νέες εκδόσεις. Μόνο στη Σουηδία έχουν κυκλοφορήσει περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

Καληνύχτα, αρκουδάκι                                                         Καληνύχτα, μαιμουδάκι

                                                                                                                         

 

Η σειρά βιβλίων με το μαγικό φακό απο τις εκδόσεις μεταίχμιο όπου το παιδί βάζει τον «μαγικό» φακό ανάμεσα στις σελίδες και «φωτίζει» τις εικόνες για να βρει όλα τα ζωάκια.

 

Στάσου, κοίτα... και όνειρα γλυκά

 

 

 

 

Ο ήλιος χαμηλώνει πια

και βγαίνει το φεγγάρι.

Στάσου και κοίταξε καλά:

τι ομορφιά, τι χάρη!

Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου κι άκουσε το νανούρισμα της φύσης. Στάσου, κοίτα… πες καληνύχτα στη μέρα, καλωσόρισε τη νύχτα κι όνειρα γλυκά.