10 Βιβλία με παραθυράκια για μικρά παιδιά

Posted by maria 24/01/2022 0 Comment(s) Προτάσεις βιβλίων,

     10 Βιβλία με παραθυράκια για μικρά παιδιά

 

Τα βιβλία με παραθυράκια είναι ιδανικά για μικρά παιδιά που τους αρέσει να έχουν ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Τα παιδιά αγαπούν τα συγκεκριμένα βιβλία καθώς αισθάνονται ότι είναι κομμάτι της ιστορίας και κυρίως θεωρούν ότι έχουν τον έλεγχο. Η έκπληξη και ο ενθουσιασμός που νιώθουν  την ώρα που ανακαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από το παραθυράκι είναι τόσο μεγάλος που η ανάγνωση του βιβλίου μία φορά ποτέ δεν είναι αρκετή!

 

 

                                                         

 

Το Cleverbooks.gr σας προτείνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία με παραθυράκια με βάση την ηλικία του κάθε παιδιού! 

 

Απο 6 μηνών έως 2 ετών

 

Τα βιβλία με παραθυράκια που απευθύνονται σε μωρά από 6 μηνών έως 2 ετών είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά και ασφαλή υλικά, με στρογγυλεμένες γωνίες έτσι ώστε να μπορούν  τα μικρά παιδιά να αγγίζουν και να μετακινούν τα παραθυράκια πολλές φορές με ασφάλεια.

 

Παραθυράκια για μικρά χεράκια: Τα μωρά των ζώων     

     

Άνοιξε τα παραθυράκια και γνώρισε τα μωρά των ζώων!
Τα παιδιά διψούν για γνώση!  Με αυτό το βιβλίο:

Μαθαίνουν τα μωρά των ζώων.

Αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα.

Διασκεδάζουν μέσα από την εξερεύνηση της φύσης και το αίσθημα της έκπληξης.

 

 

Κρυφτούλι στη θάλασσα

 

Τα παιχνιδιάρικα ζωάκια της θάλασσας λατρεύουν το κρυφτό. Μπορείς να βρεις πού κρύβονται;
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τα υφασμάτινα παραθυράκια αυτού του υπέροχα εικονογραφημένου βιβλίου, με ζωάκια της θάλασσας και του βυθού και έξυπνα στιχάκια που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη.

 

 

Ένα βιβλίο για τον Μάνγκο τον αρκούδο

 

 

Ο Μάνγκο ο αρκούδος περνάει μια όμορφη μέρα στην εξοχή!

Ένα υπέροχο διαδραστικό βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά!

Με παραθυράκια, υλικά διαφορετικής υφής και καθρέφτη

Το παιδί πλουτίζει το λεξιλόγιό του, εξασκεί την παρατηρητικότητά του και ανακαλύπτει ένα σωρό πράγµατα!

Από 12 µηνών

 

Παίζω με τα ζωάκια κρυφτό

Μάθε για τα ζώα και παίξε μαζί τους! Άνοιξε τα παραθυράκια και δες τις εκπλήξεις που κρύβουν! Κοίταξε μέσα από τις τρυπούλες και μάντεψε ποιος κρύβεται!

 

 

Από 2 έως 4 ετών

Για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες 2 έως 4 ετών ενδιαφέροντα είναι τα βιβλία που περιέχουν αντικείμενα π.χ. (ζώα/οχήματα κ.α.) και βοηθούν τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και εκείνα που μιλούν για τα συναισθήματα και την συμπεριφορά τους.

 

 

Οι πρώτες μου 100 λέξεις για τη φάρμα

Άνοιξε τα παραθυράκια και μάθε τις πρώτες σου 100 λέΞεις για τη φάρμα!

Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά:

• Καλλιεργούν τις γλωσσικές τους ικανότητες

• Ενισχύουν τον συντονισμό χεριού-ματιού

• Διασκεδάζουν μέσα από την εξερεύνηση των εικόνων και το αίσθημα της έκπληξης.

 

 

 

 

Ανοίγω και μαθαίνω: Τα συναισθήματα

 

 

Αυτό το διαδραστικό βιβλίο µε παραθυράκια θα βοηθήσει τα παιδιά να µιλήσουν για όλα τα διαφορετικά συναισθήµατα που βιώνουν µέσω παραδειγµάτων από την καθηµερινότητά τους. «Η αναγνώριση των συναισθηµάτων µε παραδείγµατα αποτελεί το κλειδί για την κοινωνική και συναισθηµατική ανάπτυξη. 

Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για την ενθάρρυνση των παιδιών να µιλούν για αυτό που νιώθουν». Δρ Ζακλίν Χάρντινγκ-Βάλανς, σύµβουλος ανάπτυξης παιδιού

 

 

Μαθαίνω να κάνω φίλους

 

   

Χαρούμενη εικονογράφηση και ένας έξυπνος μηχανισμός στις σελίδες δείχνουν στα παιδιά τι συμβαίνει όταν μοιράζονται, μιλούν ευγενικά και σέβονται το ένα το άλλο, και τι όταν δεν το κάνουν. Έτσι μαθαίνουν το σωστό με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

 

 

Από 4+

 

Για ηλικίες 4+ κατάλληλα είναι τα βιβλία που περιέχουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και παρέχουν στα παιδιά πληροφορίες για διάφορες θεματικές, όπως οι δεινόσαυροι, το διάστημα, τα επαγγέλματα κ.α.

 

Μικροί εξερευνητές: Δεινόσαυροι

 

Ώρα να ταξιδέψουµε πίσω στον χρόνο, τότε που οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν τη Γη, και να ανακαλύψουµε πώς το έκαναν. Άνοιξε τα παραθυράκια για να µάθεις περισσότερα για τον προϊστορικό κόσµο και όλα τα απίθανα πλάσµατα που ζούσαν εκεί.

• Επισκέψου τις τρεις προϊστορικές περιόδους των δεινοσαύρων – την Τριαδική, την Ιουρασική και την Κρητιδική.
• Γνώρισε τα μικροσκοπικά πλασματάκια που ζούσαν στη Γη μαζί με τους αρχαίους γίγαντες.
• Μάθε πώς φρόντιζαν οι δεινόσαυροι τα μικρά τους.
• Από τους πιο μεγάλους ως τους πιο μικρούς, ανακάλυψε ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι και πώς ζούσαν.
ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ!

 

Ανακάλυψε το διάστημα: Πάνω από 70 παραθυράκια

 

 

Εκτοξευτείτε στο διάστηµα µέσα από τα 70 παραθυράκια αυτού του συναρπαστικού βιβλίου. Ανακαλύψτε πώς δηµιουργήθηκε η Σελήνη, γιατί λάµπουν τα αστέρια και πώς γνωρίζουµε τόσο πολλά σχετικά µε τους πλανήτες που βρίσκονται πολύ, πολύ µακριά. 

Με αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες εκτοξεύονται στο διάστημα, επισκέπτονται τη Σελήνη, διαστημικούς σταθμούς και από εκεί θαυμάζουν το λαμπερό φως των αστεριών και τους γαλαξίες που αστραποβολούν. Κοιτάζοντας τα αστέρια από τη Γη, μαθαίνουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στο διάστημα. Στο τέλος του βιβλίου διατυπώνονται πολλές απορίες, που κρύβουν επίσης ιδιαίτερες απαντήσεις σχετικά με το Σύμπαν, τα αστέρια και τους αστροναύτες.

Υπέροχα και άκρως πρωτότυπα τρισδιάστατα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους. Σύντομα και εύληπτα κείμενα και μια εξαίσια εικονογράφηση που ζωντανεύει μέσα από… «παραθυράκια». Οι εκπληκτικές εικόνες ξεπηδούν κυριολεκτικά μέσα από τις σελίδες.

 

 

Γιατι; Ερωτήσεις & Απαντήσεις για το σώμα μου

 

«Γιατί;» Αυτή είναι η αγαπημένη ερώτηση όλων των παιδιών! Αν κι εσύ την κάνεις συνέχεια και για το καθετί, οι διασκεδαστικές εικόνες-παραθυράκια και οι κατανοητές εξηγήσεις θα ικανοποιήσουν πλήρως την περιέργειά σου!