Παιδικά βιβλία για το κόψιμο της πιπίλας

Posted by Fanis 16/03/2023 0 Comment(s) Προτάσεις βιβλίων,

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ

 

 

Το κόψιμο της πιπίλας μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Αν και η πιπίλα μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να ηρεμήσει ενα μικρό παιδί, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντικό οι γονείς να φροντίσουν ώστε το παιδί να σταματήσει την χρήση της, μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Παιδιά τα οποία χρησιμοποιούν την πιπίλα σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα με την οδοντοστοιχία τους, την στοματική τους κοιλότητα, καθώς και ωτίτιδα. 

 

Ένα μέσο το οποίο μπορεί να φανεί πολύτιμο εργαλείο στους γονείς που θέλουν να σταματήσουν την χρήση της πιπίλας στο παιδί τους, είναι τα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία αυτά περιέχουν απλές ιστορίες οι οποίες ενθαρρύνουν το παιδί να αποχωριστεί την πιπίλα του κάνοντας το να νιώθει υπερήφανο γι' αυτό το σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση.  

 

Παρακάτω το CleverBooks.gr σας προτείνει 5 παιδικά παραμύθια για το κόψιμο της πιπίλας.

 


Η ΜΙΚΡΗ ΒΙΔΡΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ

 

 

 


Ένα μικρό, τρυφερό παραμυθάκι που διαβάζεται γλυκά, όπως ένα τραγουδάκι!

Η μικρή μας βίδρα την πιπίλα αναζητά, μα όσο και αν ψάχνει δεν την βρίσκει πουθενά!

Ποιος θα της εξηγήσει με λόγια απλά πως την πιπίλα θα πρέπει να πάψει να ζητά;  

 

ΑΝΤΙΟ ΠΙΠΙΛΑ

 

 

Η ώρα ήρθε! Ο Σέργιος πρέπει να σταματήσει την πιπίλα. Δεν είναι όμως εύκολο να πειστεί και γι’ αυτό όλοι του λένε πως πρέπει να τη δώσει στη Νεράιδα της Νύχτας, ακριβώς όπως έκαναν η Ρόζα και ο Λέανδρος πριν από πολύ καιρό... Θα είναι μια πρόκληση, αλλά αν η παρέα μείνει ενωμένη, ο Σέργιος θα κατορθώσει να υπερνικήσει και αυτήν τη δυσκολία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

Μια διασκεδαστική ιστορία με τα τέσσερα μέλη της «Μικρής συμμορίας».

Καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο το παιδί πρέπει να βρει το λούτρινο αρκουδάκι σε κάθε εικόνα.

Την έκδοση συμπληρώνει αναλυτικός οδηγός για τους γονείς, με συμβουλές, κόλπα και συστάσεις.

 

ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ

 

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για παιδιά 3 έως 6 ετών, που μιλούν με χιούμορ, τρυφερότητα και φαντασία για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία.
Ο μικρός υπερήρωας της ιστορίας είναι πολύ ευχαριστημένος με την υπερβοηθό του. Το μόνο πρόβλημα είναι πως εκείνη μασουλάει συνέχεια την πιπίλα της, κι αυτό το «ΝΙΑΚ, ΝΙΑΚ» δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί. Ώσπου καταστρώνει ένα σχέδιο για να ξεφορτωθούν μια και καλή την πιπίλα.
Δυο λόγια για τους γονείς …

Αγαπητοί γονείς… Είστε κι εσείς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ. Η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, και βρίσκεται κυρίως στα χέρια σας.
Η σειρά ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ, με πρωταγωνιστές τον Έκτορα και τη Χλόη, διαπραγματεύεται τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από 3 έως 6 ετών. Αν το παιδί νιώθει πως είναι υπερήρωας, όλα φαντάζουν στα μάτια του ευκολότερα!
Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ ο Έκτορας και η Χλόη κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί. Όμως η πιπίλα της Χλόης αποτελεί μεγάλο εμπόδιο: όχι μόνο τη μασουλάει συνεχώς κάνοντας έναν ενοχλητικό θόρυβο, αλλά δε συγκεντρώνεται και στα καθήκοντά της! Ο Έκτορας, ως μεγάλος αδελφός, καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο για να πείσει τη Χλόη να παρατήσει την πιπίλα. Μα και η Χλόη είναι πια έτοιμη γι’ αυτό το μεγάλο βήμα, και ανταποκρίνεται άμεσα. Η ιστορία αναδεικνύει τη θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αδέλφια, αφού και ο Έκτορας νιώθει σημαντικός, και η Χλόη εγκαταλείπει μια κακή συνήθεια αξιοποιώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη της.
Στόχος του βιβλίου είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας, αφήστε τα να χαζέψουν τις εικόνες, ζητήστε τους να σχολιάσουν την ιστορία, επεκτείνετε το παιχνίδι με τους υπερήρωες και έξω από το βιβλίο. Γιατί κάθε παιδί είναι ένας μικρός υπερήρωας!

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ

 

 

Με πρωταγωνιστή τη φαντασία, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήστε τη διαδικασία απαλλαγής του παιδιού σας από την πιπίλα.

Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πιπίλα είναι ένα πρωτότυπο και εμπνευσμένο βιβλίο και αφορά στην περίοδο που το παιδί πρέπει να σταματήσει την πιπίλα.

 

Συχνά πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για το παιδί και τους γονείς, κυρίως τη μητέρα. Το βιβλίο αντιμετωπίζει αυτή την προσπάθεια όχι μόνο σαν μια πρακτική πρόκληση της ηλικίας, αλλά και σαν μια παιδοκεντρική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τη φαντασία του δικού σας παιδιού και θα το βοηθήσει  να αποχωριστεί την πιπίλα με μεγαλύτερη ευκολία.

 

Ο παιδοψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ συμβάλλει σε αυτό με τις χρήσιμες αλήθειες που καταθέτει στην εισαγωγή του βιβλίου.

Συγγραφέας : Γιωσαφάτ Τζέσικα

 

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΠΙΠΙΛΑ

 

 

Ο Λευτέρης αγαπάει πολύ την πιπίλα του, πλησιάζει όμως η στιγμή να την αποχωριστεί για πάντα. Το ποτάμι θα την ταξιδέψει μακριά, στην όμορφη πιπιλολίμνη, όπου την περιμένουν οι αδελφές της. Αλλά ο Λευτέρης δε στενοχωριέται, γιατί τον περιμένει μια υπέροχη έκπληξη...